1.2.2014

Salille tai siis metsään.

Sunnuntain kisoista tuli oikein nätti vitonen taas. Putkesta oli suora linja kepeille ja eihän se taaskaan mennyt. No vaikka luva lipui taas käsistä niin ei muuta,kuin uusia kisoja odottamaan ja kokeilemaan uudestaan. Muuten tosi hyvä rata eikä mitään ongelmaa.Eilen Sira kävi fysioterapeutilla ja hyödyllinen käynti oli. Ei ollut kuin takaosassa pieni kireys mutta sain hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen. Sanoi,että suoran oloinen koira eikä mitään kummempaa mutta heikot reisilihakset,eikä käytä takajalkojaan oikein. Sira tavallaan liikuttaa takajalkojaan todella suorana eikä käytä polvea ollenkaan liikkuessaan. Se tekee siis sen työn tällä hetkellä tuolla selkänsä takaosalla,minne tulee sitten kireyksiä. Ja kun ne lihakset sieltä kiristyy niin se vetää samalla ryhtiä huonommaksi. Kun reisiin saadaan voimaa,niin liikkeet on energiaa säästävämpiä ja samalla tehokkaampia. Agilityssa ponnistaminen paranee ja laskeutuminen saa tukea. Lisäksi yleisesti tukea lonkille,jotka löysät.

kuten tästä nyt vähän näkyy,niin selkä painuu vähän alaspäin.
Toimintaohjeeksi seuraavaa: Ristikkäisten jalkojen nostoja jatketaan&vaikeutetaan alustalla. Reisilihaksille vahvistusta jumpalla,koiralle oikea liikerata mieleen,harjoitteita missä joutuu _nostamaan_takajalkojaan oikealla tavalla. Ryhdistä muistuttelua kevyesti tuonne mahaan/rintaan naputtamalla,että nostaa ylälinjaansa.

Nyt sitten jumppaillaan ahkerasti ja toivotaan,että tulokset alkaa näkyä ja vaikuttaa. Kuulemma pahasti ei muodosti kireyksiä tuolle selkään,eikä mitenkään älyttömän kipeä ole (ei tarvitse kuulemma yöunia menettää;) ) mutta vanhuuttakin ajatellen,olisi tärkeää olla hyvä ryhti yms. kun on kuitenkin aika pitkäselkäinen tapaus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti