18.1.2014

Kaunis talvi.

Se on totta,että kirjoitin tuon otsikon itse. Ja olen oikeasti sitä mieltä. Muistaakseni olen saattanut tälläkin puolella joskus mainita tunteistani talvea kohtaan,eikä ne olleet ihan otsikon mukaisia. Mutta nyt,kun oli todella pitkään vaan märkää,kuraista ja todella pimeää niin kylläpä tätä kaunista valkeaa maata osaa arvostaa taas.

Muutenkin nyt on koko viikon ollut suht paljon pakkasta ja aurinko on paistanut ihan joka päivä niin kyllä on kaunista katseltavaa! Ja kesää kohtihan tässä ollaan kovaa vauhtia menossa ;) Joten ei viitsitä surkutella!


Joululomilta palattiin agility ja tokokentille.

Tokossa tehtiin kaukoja,koska ne vähän ahdistaa. Toimintasuunnitelma: Tiukempana vaihtojen kanssa,jos liikkuu/tekee väärällä tekniikalla niin huomautus ja helpotettuna uudestaan-->palkka. Lisäksi kokeiluun takapalkka,erityisesti etäisyyden treenissä (tehty jo pari kertaa,toimii!). M-I vaihtoon muistuttelua,ei nouse ekalla istumaan joten siihen vähän huomauttelua ja tehostamista.
Lisäksi tehtiin häiriötreeniä. Oltiin paikkamakuurivissä,mutta käskyt tuli pitkillä ajoilla. Eli kun liikkuri kysyy onko ohjaajat valmiit niin sen jälkeen pitkä tauko ennen kuin koirat maahan. Sitten tehtiin maasta-sivulletuloon treeniä häiriösanalla. Meillä,kun esim.sivulletulo sana on "sivu" niin sanoinkin "sipuli" ja palkkasin kun pysyi. Vähän pitää koiraa hereillä. Näitä pitääkin tehdä erilaisia,ihan vaan,että koira pysyy vähän varpaillaan mitä jännää seuraavaksi tapahtuu. Ei muuten noussut yhdelläkään "sipulilla" treeneissä,kotona kyllä..hmm,"kyllä se treeneissä osaa!?"

Agilityssa tehtiin taas kivaa treeniä ja meidän eka pätkä menikin tosi kivasti. Sira oli hyvällä asenteella,teki tarkasti kuten aina ja oli vauhdissaan. Mikä näkyi eritoten puomilla (se juoksi sen päästä päähän!!). Kun koko rata sujui oikeastaan tosi hyvin,kun pari kohtaa vielä hiottiin ihan vaan näön vuoksi niin pidettiin tauko ja käytiin jäähyttelemässä. Jäähyttelylenkin jälkeen istahin hetkeksi odottamaan seuravaa meidän pätkää ja iski kauhea väsy itelle. Joten,toinen pätkä oli kamala :D Minä oikeasti unohdin _kokoajan_mitä pitää tehdä ja miten. Sipe oli ihan hämmentyny,minä turhaantunu ihteeni ja kouluttaja vihanen (no ei pahasti vähän vaan minulle). Ei lähteny sujumaan niin tehtiin vaan sitten tosi pikku pätkä ja jätettiin se treeni siihen. Unohdetaan se kakkospätkä,ykkönen oli tosi hyvä!
Tämän viikon agitreenit jäi väliin,kun Sipe oli vähän kipeänä.

Noh,kouluttajan painostuksesta (kiitos!) ja jostain sairaasta älynväläyksestä ilmotin meidät ensi viikonlopun kisoihin. Huoh :D No yhdelle agiradalle vain,koska a)se halli on kylmä ja tuolla on pakkasta ihan hulluna sekä b)no ei ole muuta syytä. Ai miten niin ollaan mukavuuden haluisia,kun oma halli on niin huikea,lämmin kesät talvet? :D Sitten helmikuussa pääsee omiin kisoihin niin ei tarvi jäätyä!

1 kommentti: