6.4.2014

kun päivä kääntyy iltaan,kun pöly laskeutuu


c.terhi

Kyllä sen taas huomaa,että kun kevät ja kevään hajut paljastuu lumen alta,on pienen pilkkukuonon aivan mahdoton pystyä kuulemaan ja reagoimaan jokaiseen käskyyn. Joten pilkkukuono on ratkaissut tämän dilemman sivuuttamalla jokaisen käskyn. Omistajasta tämä ei ole se hyvä ratkaisu. Siksi olenkin alkanut miettimään.

Jospa opettaisin ihan uuden luoksetulokäskyn. Pakko myöntää,että en todellakaan ole tyytyväinen nykyiseen luoksetulotehokkuuteen. Tai noh,kyllä se joinakin päivinä on kuin mikäkin kymppioppilas ja tulee pelkällä ajatuksen voimalla luokse. Välillä taas tuntuu ettei mikään auta saamaan spanielia tulemaan kiltisti luokse. Olen varmasti vaan ollut huono opettamaan tätä. En ole ollut johdonmukainen. En ole puuttunut kuuntelemattomuuteen alusta lähtien (enkä yhäkään joka kerta!) ja ehkä en ole palkannut siitä hyvästä luoksetulosta tarpeeksi.

Hihnaan tuloahan tuo ei välttele. Se tulee silloin erittäin mieluusti luokse,kun otan hihnan esille. Siitä ei siis ole kysymys. Sira on sika. Siitä se on kiinni. Se on huomannut,että voi sikailla. Ei aina tarvitse totella. Ja tämä johtuu ylläolevista asioista. Tämä johtuu minusta. Ehkä siis auttaisi se uusi käsky. Käsky,jonka kanssa olen aina johdonmukainen. Aina,joka tilanteessa pitää totella ensimmäistä käskyä. Vai riittäisikö,että vahvistaisin tuota nykyistä käskyä? Palkkaisin jokaisesta itsenäisestä luoksetulosta ja tietysti niistä käskytetyistä. Mutta tuntuu,että olen vahvistanut nykyistä jo niin paljon,ettei se paremmaksi siitä pitemmän päälle tule,hetkellisesti ehkä.

Toinen asia,jota olen miettinyt on tuo Siran kaiken syötävän (ja syötäväksi kelpaamattoman) etsiminen ja syöminen. Minua pelottaa joka lenkillä,että millon se vetää ne myrkytetyt lihapullat naamariinsa tai mitä tahansa muuta sopimatonta. Kerranhan tuo ruokamyrkytyksen on ulkoa syömästään jostakin saanut. En keksi yhtään mitään keinoa millä sen saisi loppumaan. Ainut keino estää se kokonaan olisi pitää joko hihnassa tai vierellä kokoajan. No olen miettinyt,että toimisiko kuonokoppa. Sitä voisi ainakin kokeilla,sillon ei saisi syötyä ulkoa kaikkea. Mutta en tiedä miten Sira se päässä suostuisi liikkumaan..mutta voisihan sitä kokeilla.

Ostin myös tuolle nyt B-vitamiini lisäkuurin. Sira on ruennut syömään multaa lattialla olevista kukkaruukuista ja ulkona mussuttaa _paljon_aiempaa enemmän käpyjä ja keppejä. Vaikken tiedä onko tuo keppien yms syönti vain opittu tapa eräältä kelpieltä.. :D mutta katsotaan vaikuttaako tuo mihinkään mitenkään. Kuulemma B-vitamiini tekee muutenkin hyvää agilitykoiralle ja turvallinen vitamiini kokeilla,joten ei siitä haittakaan voi olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti