2.3.2012

"Kuka päättää ketkä saa onnistua.."

Treeniä kahen viikon ajalta. (pitemmälle en muista...)

Kaksi viikkoa sitten olleet ohjatut. Aiheena kisat. Eli kaikilla vedettiin oman tason luokka läpi kokonaisuudessaan. Ja meni kyllä niin huonosti että piti pari kertaa laskee kymmeneen.. Paikkis meni niiin päin kaikkea kun vaan voin. Ja muutenkin Siralla oli ihan ihme vire päällä,ei huvittanut koiraa tokoilu yhtään. Ei voi mitään näitä päiviä tulee. Tehtiin sitten vieressä agiradalla vähän keppejä ja pientä agijuttua muutenkin ja siitä koira tykkäsi!

                                          


^ Sira noin 2v10kk

                            Siran lempipuuhaa. Saukkoilu lumessa.


Viime viikon torstain ohjatut. Aiheena hyppy/hyppynouto. Ei ongelmaa hypyssä,liikkuihan se taas vähän mutta sain lopuksi palkattua hienosta onnistuneesta. Hyppynoutoa en tehnyt,koska koirani ei edes nouda. Kouluttaja kumminkin pyysi että näyttäisin sen noudon,missä vaiheessa on. Hain sitten kapulan ja ensin näytin vaan pitoa, tässä kun oli ollut vaikeuksia. Kuulemma näytti ihan hyvältä,puri kyllä kapulaa aikalailla mutta sain siinäkin palkattua kun piti lopuksi hyvin. Sitten kouluttaja ehdotti että kokeilemme noutoa niin että vien kapulan kauemmas ja käsken koiraa sitten hakemaan. Hienostihan se näin onnistui! Innolla kävi hakemassa,hienosti nosti ja toi, tiputti tosin ennen kuin annoin mitään käskyä mutta silti JES! SE NOUTI!
    Tietenkin treeneissä tehtiin paikkista,meidän vihollinen. Ja sehän ei onnistunut. Koira oli noussut jo siinä vaiheessa kun olin kävellyt sen puolimetriä eteenpäin ja kääntynyt katsomaan. Menin sitten loppuajaksi aivan sen nenän eteen,ja vaadin kontaktia. Hyvästä kontaktista kehuin rauhallisesti.

                                            Kevät ja kesä tulee!

 Käytiin myös joskus Jazin ja Heta-russelin kanssa lenkkeilemässä.

                  Uusi panta,hihna ja kakkapussi-jemma!


Hiihtolomakin alkoi,kummempaa suunnitelmaa ei ole. Mutta aika varmasti käydään kasvattajan luona,pentujakin siellä on ;) voiei. Joka tapauksessa reissataan ensi viikonlopuksi pohjoiseen ja Sirakin pääsee mukaan. Muuta kummempaa ei ole. Tämän viikon ja ensi viikon treenejä ei ole/ei ollut koska tällä viikolla kennelyskä on pahasti valloillaan täälläkin ja ensi viikolla lomaviikko. Harmi kyllä,koska kolme viikkoa ja on KISAT! Juteltiin kouluttajan kanssa paikkiksesta ja oltiin yhtä mieltä että jos se ei kuntoon tule niin skippaan sen suosiolla kisoissa. Ja se tuntuu kaikista parhaimmalle vaihtoehdolle. Muuten kaikki liikkeet toimii tällä hetkellä aika hyvin!

Maanantaina kävin kuuntelemassa Outi Kaikkosen "Psyykkinen Valmennus"- luennon. Luennolla käytiin läpi tapoja päästä kisajännityksestä yli,millainen suhde koiraan pitää olla että saa kaiken toimimaan ja mitenkä se henkinen olotila vaikuttaa siihen koiran kanssa tekemiseen. Oli kyllä mielenkiintoista kuunneltavaa ja ehdottomasti jäi mietittävää kotiinkin. Varsinkin näkökulma että positiinen ajattelu voi oikeasti vaikuttaa suoritukseen oli hyvin mieleenpainuva,ja se pitäisi muistaa treenatessakin. Samoin kuin lause "Today isn't forever!" Koska niinhän se on vaikka joskus treenit menisi niin pähkinöiks kun vaan voi niin ei se tarkoita että ne menisi huonosti seuraavankin päivänä. Sama toisinpäin,jos joskus menee superisti niin huomenna ei välttämättä mene.  Ja se on vain se asia mikä on kestettävä:D  Muitakin luentoja on tulossa mitä olen menossa kuuntelemaan mutta niistä lisää sitten. Hyviä loskasäitä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti